Zuurstof

Enige tijd geleden berichtten wij u over het bestaan van een nieuwe, leerzame excursie bij Kaatjevertelt-reizen. Het doet ons genoegen dat wij u deze, zij het in afgeslankte vorm vanwege Covid-19, gratis kunnen aanbieden. Graag stel ik u voor aan uw gids van vandaag: de heer Z. Stof, voor intimi Zuurtje. Hij is klein en razendsnel, dus hou u goed vast aan het lint dat u zodirect overhandigd wordt zodat we u onderweg niet kwijtraken. U krijgt van mij een mondmasker en handschoenen vanwege het feit dat het in deze excursie niet mogelijk is om u aan de anderhalvemetermaatregel te houden, zoals u al was medegedeeld in de bevestigingsmail. Ik laat u nu achter in de kundige handen van de heer Stof en wens u veel plezier toe op deze prachtige reis!

‘Goedemiddag, het is fijn u te mogen meenemen op een reis die maar voor weinigen is weggelegd: het meemaken van een interne HBOT-sessie. Deze afkorting staat voor HyperBare O2-Therapie. Als eerste gaan wij u verkleinen tot op atoomniveau zodat u met mij mee kunt reizen. Ik zal voor u ook de vertraagfactor aanzetten en we gaan bovendien even oefenen met het gevoel van gewichtloosheid. Houd u stevig vast en geniet van de reis! U ziet hier dat wij in een tank zitten. Er zijn hier veel familieleden van mij, met allemaal hetzelfde doel. Zodirect wordt de deur opengezet en voelt het alsof we van een glijbaan af roetsjen. Daar gaan we al! Woohooo, dit vind ik het allerleukste van mijn werk!! Wooooooooo, genieten toch??!!!!!! Kijk, daar is de slang van stoel nummer 9, daar gaan we heen, blijf bij me – ja, gelukt! We zijn ingeademd door het lichaam. Dat merkt u, het is allemaal wat krapjes. Dit is een van de longen. Kijkt u om u heen, we zijn er snel uit en dit ziet u nooit meer. Dit zijn de longblaasjes; hier gaan wij de long verlaten om terecht te komen in de bloedbaan. Omdat het lichaam zich in een omgeving bevindt waarin de druk verhoogd is tot 2,5 bar, dat is te vergelijken met de druk die er heerst op 15 meter onder water, en er 100% pure zuurstof wordt ingeademd, neemt de hoeveelheid in het bloed opgelost zuurstof toe met ongeveer 30% ten opzichte van de normale hoeveelheid zuurstof in de lucht onder normale omgevingsdruk.

We zijn nu uit de bloedbaan getreden en in een zeer zuurstofarm gebied van het lichaam gekomen. Dit is de rechterborst. De borst met het gebied eromheen, dus ook de ribben en de long, is bestraald geweest en de kleinste bloedvaatjes en daardoor dus ook de zuurstoftoevoer zijn hierbij vernietigd. De effecten hiervan zijn zichtbaar alsook voelbaar. U neemt waar dat de weefsels zeer verhard zijn en u kunt ook zien dat er vocht, oedeem, tussen de cellen klotst. Spieren in de borst en oksel zijn verstijfd en bewegen is pijnlijk en moeizaam. Afval hoopt zich op, waardoor de borst aanvoelt als een hete ballon die op knappen staat en dat is een situatie die zeer pijnlijk is. Dit verschijnsel heet ‘late bestralingsschade’, afgekort als LRTI. Mijn familie en ik, en u nu ook, treden uit de bloedbaan en kunnen ons, onder invloed van de verhoogde omgevingsdruk, vrijelijk bewegen in het weefsel, daarbij ruimte makend voor de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes. Dit proces is zeer tijdrovend. Daarom duurt de therapie zo lang: 30 tot 40 sessies van bij benadering 2 uur, gedurende 6 tot 8 weken.

Onder invloed van onze aanwezigheid komen er ook stamcellen naar het aangedane gebied. Al deze factoren samen kunnen zorgen voor verlichting van klachten en het verbeteren van kwaliteit van leven. Ik ga u terugbrengen naar het startpunt en u weer op normale grootte brengen.’

Dit was opnieuw een naar wij hopen leerzame excursie. Wij wensen u een behouden terugreis en zien u graag terug bij een volgende excursie!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: